lördag 12 september 2015

Flyktingkatastrofen

Flyktingar och invandring måste vara det som trendar mest på sociala medier för tillfället. En bild på den tragiskt drunknade pojken Aylan mobiliserade den invandringsvänliga sidan, varpå den andra sidan förfasades över motståndare som inte drar sig för att använda döda barn i sin propaganda. Debatten är minst sagt polariserad, med tillmälen som rasist, kulturmarxist, högerextremist och pk-maffia flygande omkring. SD ligger på 18% i senaste valbarometern och är i en stigande trend.

I det här läget är det väldigt befriande att lyssna på Hans Rosling när han plockar isär pressens stereotyper och blottlägger deras vinklingar. Det som Jimmie Åkesson och hans gäng sagt länge stämmer, men med en twist.  Massmedia är i och för sig ute och cyklar i den bild som målas upp av tredje världen, invandring och flyktingfrågor. Men inte i bemärkelsen att det pågår en kulturmarxistisk konspiration med DN och SVT i spetsen. Det är helt enkelt helt vanlig ordinär brist på kompetens. Reportrarnas kunskaper kommer från för gamla läroböcker. SD har rätt i att massmedia har fel men fel i varför dom har fel. SD har med andra ord satt på sig skorna på fel fot. Satt in kopparna i tallriksskåpet. Gått baklänges in genom fel dörr. Slutsatsen är inte att Sverige måste stänga sina gränser för att skydda sitt blåögda folk, utan att vi kan hjälpa och lindra i en värld som blir bättre med stormsteg. Trots tillfälliga bakslag.
Dansk polis välkomnar Syrisk flicka
  • Låt oss ta emot en så hög kvot som vi klarar från länder som Syrien.
  • Låt oss verka inom EU med andra förnuftiga länder som Tyskland, för att påverka resten av Europa i samma riktning.
  • Låt oss påverka FN med alla medel tillgängliga för att skapa en lösning för Syrien. Idag är säkerhetsrådet totalt splittrat med USA på ena sidan, Ryssland och Kina på andra och Europa mittemellan. Alla lösningar är bättre än det hänsynslösa slaktandet av civila som pågår.

2 kommentarer:

  1. Hej, kul att du har en blogg. Den skall jag kolla på, skall snart lägga om tak och klurar på om jag skall har solpaneler eller inte.

    SvaraRadera