lördag 10 oktober 2015

Veckan som gick

Nu händer det saker i rask takt.

Igår bestämde kristdemokraterna att skrota DÖ. Enligt Aftonbladets vanligtvis välunderrättade Lena Mellin kommer det inte att påverka regeringssammansättningen förrän tidigast 2017. Alliansens partier kommer enligt henne rösta på sina enskilda budgetar fram tills dess.

Att det kommer över 1000 flyktingar per dag till Sverige gör att nödlösningen för att kunna ta emot alla blir tältläger enligt Stefan Löfven. Fortsättning följer, det är en osannolik utveckling av den arabiska våren.

På augurfronten har analytikerveteranen Peter Malmqvist skrivit på DN debatt att bostadskraschen redan är ett faktum och att allt vi kan göra nu är att inrikta oss på att mildra fallet. Han pekar på ett antal oroande tendenser till spekulation. Om han har rätt, vilket han ofta har, så är det dags att börja blanka fastighetsbolag på börsen. Själv väntar jag med en sådan strategi. Det finns allt för många fundamentala skäl till att priserna kan fortsätta stiga. Låg ränta, höjda reallöner, högt nettosparande. Det blir en dragkamp mellan en stigande ekonomi och en korrektion av spekulativa tendenser. Den är inte alls trivial att förutspå. Ens för våra allra skickligaste spåmän.
Augur - Analytiker som den moderna tidens spåmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar